Rebarborové šátečky
Kyselkavá chuť rebarbory nejlépe vynikne ve sladkých moučnících. Vyzkoušejte křupavé šátečky z listového těsta plněné pocukrovanou rebarborou. Šátečky jsou ideálním sladkou tečkou k šálku horké kávy.
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 200 °C.
Krok 2: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Krok 3: Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na tenkou placku (podle potřeby podsypáváme zlehka hladkou moukou) a rozkrájíme na čtverce 8x8 cm.
Krok 4: Na každý čtverec dáme hromádku rebarbory, asi půl lžičky krystalového cukru, zabalíme do tvaru šátečku a klademe na připravený plech.
Krok 5: Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 200 °C dozlatova, zhruba 20 minut.
Krok 6: Po upečení šátečky posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 30. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZEM
Moje poznámka
Rebarborové šátečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpZEM
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 8 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Niva v bramboráku
kimlo před 55 minutami
Plovdivské maso
poirotka před 1 hodinou
Nejlepší bublanina
skapaju před 2 hodinami
Pekingská polévka
Rasice před 2 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 2 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 3 hodinami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 3 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 3 hodinami
Suroviny:
rebarbora,
těsto listové,
cukr krystal,
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.