Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborové šátečky

Kyselkavá chuť rebarbory nejlépe vynikne ve sladkých moučnících. Vyzkoušejte křupavé šátečky z listového těsta plněné pocukrovanou rebarborou. Šátečky jsou ideálním sladkou tečkou k šálku horké kávy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme včas nahřívat na 200 °C. Krok 2: Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 3: Těsto rozdělíme na tři díly, každý díl vyválíme na tenkou placku (podle potřeby podsypáváme zlehka hladkou moukou) a rozkrájíme na čtverce 8x8 cm. Krok 4: Na každý čtverec dáme hromádku rebarbory, asi půl lžičky krystalového cukru, zabalíme do tvaru šátečku a klademe na připravený plech. Krok 5: Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 200 °C dozlatova, zhruba 20 minut. Krok 6: Po upečení šátečky posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Kynuté knedlíky s rebarborou - oblíbený recept

Zveřejněno 30. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZEM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborové šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZEM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rebarbora, těsto listové, cukr krystal, mouka hladká, cukr moučkový, vejce, mouka hladká

Přidat fotografie receptu