Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory v pažitkové omáčce se sýrem

Lahodná pažitková omáčka se sýrem se skvěle hodí k novým bramborám vařeným ve slupce. Na první pohled prosté jídlo, je plné sýrové a pažitkové chuti. Omáčka je navíc zjemněná smetanou. K pokrmu se nejlépe hodí podle chuti upravená vejce.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce. Krok 2: Mezitím na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dosklovita. Přidáme mouku a zarestujeme. Krok 3: Zalijeme mlékem, které přidáváme postupně, podle požadované hustoty. Do omáčky přidáme koření a sůl. Za stálého míchání vaříme alespoň 10 minut. Krok 4: Do uvařené omáčky přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku, dochutíme a zjemníme smetanou. Po minutce odstavíme. Krok 5: Ještě teplé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Přidáme do omáčky, aby nasákly chuť. Krok 6: Podáváme s různě upravenými vejci.

Zveřejněno 30. 5. 2025

Poznámka autorky mika59

Brambory samozřejmě můžete uvařit zvlášť ve vodě. Ale ty ve slupce mají zase jinou chuť. Pokud je budete vařit ve vodě, můžete jejich vývar použít místo poloviny mléka. Omáčku jsem před přidáním sýru promixovala, ale není to nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory v pažitkové omáčce se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGK0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory v pažitkové omáčce se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGK0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, cibule, máslo, mouka hladká, mléko, sýr strouhaný, koření nové koření, pažitka, smetana, sůl, pepř bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu