Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní pažitková omáčka

Hodnocení receptu je 5,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem a vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a jarní cibulkou.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 493 kJ /
596 kcal
Bílkoviny23,99 g
Tuky35,55 g
Vláknina1,85 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 242 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy44,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájíme na kousky, pažitku nadrobno. Rozpustíme máslo a zesklovatíme cibuli. Přisypeme mouku a minutku restujeme. Krok 2: Jíšku zalijeme mlékem a přidáme libeček, třetinu pažitky, sůl a nové koření. Vaříme a mícháme asi 15 minut. Krok 3: Omáčku rozmixujeme a 2 lžíce smícháme se smetanou. Přidáme do omáčky, vmícháme zbytek pažitky a dochutíme. Krok 4: Dochutíme podle naší chuti do sladko kysela. Podáváme k vařenému masu, vejcím a bramborám.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 10. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní pažitková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOYP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní pažitková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOYP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Kava 2: Děkuji moc:-K:-K

Skvělý recept. Zdravý a chutnalo.

Miladko,dělám s obyčejnou smetanou a troškou citron.šťávy.Ta tvá vypadá také velice dobřeyes::-K

Dělám pažitkovou polévku, omáčku nám uvařím, musí být moc dobrá.:-K:-K:-K

:-)<3:yes: :-K

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cibulka jarní, pažitka, mléko, smetana zakysaná, libeček, sůl, pepř bílý mletý, koření nové koření, cukr

Přidat fotografie receptu