Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-třešňová bublanina

Letní dny jsou ideálním časem pro moučníky plné čerstvého ovoce. Bublanina je snad tím nejoblíbenějším a upéct jí zvládnou i začátečníci. Neváhejte a pusťte se do přípravy nadýchaného moučníku plného jahod a třešní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá koláčová forma

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Máslo rozpustíme v mikrovlnné troubě a necháme vychladnout. Krok 2: Jahody a třešně omyjeme a osušíme. Jahody odstopkujeme, třešně vypeckujeme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme prosátou hrubou mouku a máslo. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Těsto nalijeme do formy a poklademe ho jahodami a třešněmi. Povrch posypeme mandlovými lupínky. Krok 6: Bublaninu vložíme do trouby a pečeme při 180 °C zhruba 40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 7: Hotovou bublaninu necháme vychladnout a před podáváním ho lehce pocukrujeme.

TIP: Jak upéct francouzskou třešňovou bublaninu?

Zveřejněno 5. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-třešňová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6ppJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-třešňová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6ppJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka hrubá, máslo, jahody, třešně, lupínky mandlové, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu