Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované brambory se slaninou a dipem

K teplým letním podvečerům neodmyslitelně patří pohodové rodinné posezení u grilu, na kterém můžeme připravit spoustu různých dobrot. Vyzkoušejte jednoduchou kombinaci grilovaných brambor, podávaných s křupavou slaninou a jemným dipem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře omyjeme a očistíme, položíme mokré na kus alobalu, osolíme a přidáme větvičku rozmarýnu (nebo tymiánu). Krok 2: Poté je dobře zabalíme do hliníkové fólie a pečeme buď v horkém popelu na kraji grilu asi 30 minut, nebo zvolna na grilu. Krok 3: Když jsou brambory skoro hotové, napícháme slaninu na špejle a upečeme do křupava. Krok 4: Zakysanou smetanu dobře rozmícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a jemně nasekaným koprem. Krok 5: Dip podáváme s brambory a slaninovým špízem.

TIP: Desatero - co vše se dá grilovat

Zveřejněno 5. 6. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pokud chceme mít brambory připravené rychleji, předem je předvaříme do poloměkka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované brambory se slaninou a dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované brambory se slaninou a dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQQR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, slanina anglická, smetana zakysaná, šťáva citronová, kopr, sůl, pepř mletý, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu