Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové noky s čokoládou

Rychlý sladký pokrm zvládnete pro svoji rodinu připravit za necelou půlhodinu. V létě zajisté oceníte tvarohové noky přelité jahodovou omáčkou a bohatě posypané strouhanou čokoládou. Vašim strávníkům se budou doslova dělat boule za ušima.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Jahody omyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: V míse smícháme tvaroh, vejce, mouku a sůl. Krok 3: Dvěma lžícemi tvoříme noky a vkládáme je do vařící osolené vody. Vaříme je zhruba 5 minut. Když vyplavou, necháme je ještě 1 minutu povařit. Krok 4: Připravíme jahodovou omáčku. Jahody vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme cukr a chvíli prohřejeme. Krok 5: Jahody by se neměly rozvařit, jen prohřát a pustit trochu šťávy do vody. Krok 6: Noky podáváme přelité jahodovou omáčkou. Zdobíme je strouhanou čokoládou a snítkou máty.

Zveřejněno 20. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové noky s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZlg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové noky s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpZlg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, mouka hrubá, sůl, jahody, voda, cukr moučkový, čokoláda, máta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu