Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové lívance se sýrem

Zdravější varianta klasiky. Zeleninové lívance se sýrem vás zasytí a zároveň potěší chuťové pohárky. Rychlé, výživné a ideální i pro ty, kteří zeleninu jinak moc nemusí. Hodí se na oběd, večeři i ke svačince.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme a oloupeme. Květák rozebereme na růžičky a 4 minuty povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: Květák a sýr nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Část sýru odebereme bokem na posypání lívanců. Krok 3: Mrkev, celer a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Cibulky nakrájíme a část zelené natě necháme na posypání lívanců. Krok 4: Přidáme vejce, smetanu, krupici a sůl. Dobře promícháme a necháme 10 minut odstát. Krok 5: Do dobře rozehřátého tuku klademe lžící hromádky, vytvarujeme lívance a pozvolna smažíme z obou stran do zezlátnutí. Krok 6: Po usmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk a ještě horké posypeme sýrem a jarní cibulkou.

TIP: Oblíbené recepty na zeleninové karbanátky

Zveřejněno 20. 6. 2025

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nebudeme lívanečky jíst hned po usmažení, posypeme je sýrem později a dáme je na půl minutky do mikrovlnné trouby na nejvyšší výkon (700 W).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lívance se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPMnz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové lívance se sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPMnz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, brambory, mrkev, celer, sýr gouda, cibulka jarní, vejce, krupice dětská, smetana ke šlehání, sůl, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu