Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový zákusek

Potěšte své blízké lehkým zákuskem s čerstvými broskvemi, který má příjemnou sladkokyselou chuť. Dezert, skládající se z nadýchaného piškotového korpusu, krému ze šlehačky a smetany, broskví a pudinku, zpříjemní váš den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 20x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 175 °C. Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi prosejeme mouku, promícháme a rozetřeme na připravený plech. Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20-25 minut na 175 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 4: Piškot necháme na plechu vychladnout. Krok 5: Mezitím vyšleháme šlehačku s oběma vanilkovými cukry, vmícháme do ní zakysanou smetanu a krém rozetřeme na upečený a vychladlý piškot. Krok 6: Broskve namočíme na několik vteřin do vařící vody, aby se slupka uvolnila, a oloupeme. Krok 7: Potom vyjmeme pecku a broskve nakrájíme podélně na osminky. Broskvemi poklademe krém. Krok 8: Dle návodu na obalu uvaříme pudink, ale použijeme vodu místo mléka a přimícháme Vitacit. Krok 9: Za stálého míchání necháme pudink mírně prochladnout a potom pomalu nalijeme na broskve na moučníku. Krok 10: Takto připravený dezert dáme vychladit do lednice, teprve potom nakrájíme.

TIP: Broskvové dobroty - rady a tipy

Zveřejněno 23. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGm4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGm4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr vanilkový, broskve, pudink vanilkový, voda, vitacit

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu