Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová bublanina

Rybízová bublanina je lehký a chutný dezert, který díky kombinaci sladkého těsta, osvěžujícího rybízu a křupavé drobenky nikdy neomrzí. Snadná na přípravu a ideální ke kávičce nebo jako sladká pochoutka kdykoliv během dne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Rybíz odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Krok 4: Žloutky utřeme s cukrem. Do žloutků přidáme olej, mléko, mouku a vyšleháme hladké těsto. Do těsta zlehka zapracujeme sníh. Krok 5: Z mouky, másla a cukru vypracujeme mnutím prsty drobenku. Krok 6: Těsto vylijeme na připravený plech, poklademe rybízem a posypeme drobenkou. Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 35 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá bez drobečků.

TIP: Bublanina s ovocem - moučník pro začátečníky

Zveřejněno 27. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQAQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybízová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBQAQ

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, rybíz, vejce, cukr, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej, mléko, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu