Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný kapr

Kapra má většina z nás spojeného s vánočními svátky, ale vychutnat si ho můžete i v létě. Grilovaný kapr je krásně šťavnatý a křehký a příjemně voní po koření a kouři. Vychutnejte si tuto tradiční českou rybu trošku jinak.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby potřeme citronovou šťávou. Všechno koření jemně podrtíme v hmoždíři, petrželku jemně nasekáme, směsí stejnoměrně posypeme rybí kousky a necháme chvíli rozležet. Krok 2: Kapra zvolna opečeme ze všech stran na grilu a nakonec osolíme. Krok 3: Podáváme s kouskem citronu. Jako příloha se hodí pečivo nebo pečené brambory.

TIP: Průvodce grilovaním - tipy a rady jak grilovat ryby

Zveřejněno 29. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGMW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGMW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, citron, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, petrželka zelená, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu