Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný kapr

Kapra má většina z nás spojeného s vánočními svátky, ale vychutnat si ho můžete i v létě. Grilovaný kapr je krásně šťavnatý a křehký a příjemně voní po koření a kouři. Vychutnejte si tuto tradiční českou rybu trošku jinak.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby potřeme citronovou šťávou. Všechno koření jemně podrtíme v hmoždíři, petrželku jemně nasekáme, směsí stejnoměrně posypeme rybí kousky a necháme chvíli rozležet. Krok 2: Kapra zvolna opečeme ze všech stran na grilu a nakonec osolíme. Krok 3: Podáváme s kouskem citronu. Jako příloha se hodí pečivo nebo pečené brambory.

TIP: Průvodce grilovaním - tipy a rady jak grilovat ryby

Zveřejněno 29. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGMW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný kapr

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERGMW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, citron, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, petrželka zelená, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu