Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky

Melounové slupky nemusíte vyhazovat, ač se to nemusí na první pohled zdát, mají stále své využití v kuchyni. Zavařené melounové slupky se hodí k pomazánce, do salátů nebo rozpečené bagetě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + doba marinování

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 1 dávka

4 skleničky

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ze slupky oloupeme vrchní zelenou část a vše nakrájíme na centimetrové kostičky. Krok 2: Pokrájené slupky vložíme do plastové nádoby, zalijeme vodou (na každý litr vody přidáme 1/4 hrnku soli), zamícháme, dokud se sůl nerozpustí a necháme do druhého dne odstát. Krok 3: Slanou vodu slijeme, přidáme vodu, aby slupky byly ponořené a mírným varem vaříme 15 minut a vodu scedíme. Krok 4: Citron nakrájíme na slabé plátky a povaříme 10 minut v 200 ml vody. Krok 5: K melounovým slupkám přidáme citron, cukr, ocet, 2 hrnky vody, skořici, hřebíček, nové koření a vaříme 30 minut, dokud slupky nezačnou být průsvitné. Krok 6: Horkou směs plníme do sklenic, zavíčkujeme a zavaříme 10 minut při 90 °C. Krok 7: Hodí se do salátů, k pomazánce nebo k rozpečené bagetě.

TIP: Melounové dobroty na mnoho způsobů

Zveřejněno 29. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6myE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6myE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
meloun, sůl, cukr krystal, ocet, skořice, koření hřebíček, koření nové koření, voda

Přidat fotografie receptu