Roládky s kyselým zelím

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

400 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
40 g tuku
200 ml mléka
40 g cukru
sůl
2 vejce
1 cibule
350 g kyselého zelí
1 lžíce oleje
pepř
mletá paprika
150 ml kyselé smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, tuku, mlieka, cukru, droždia, 1 vajca a štipky soli vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.

  2. Cibuľu narežeme a na oleji opražíme, pridáme vyžmýkanú kapustu a 10 minút ju podusíme. Osolíme, okoreníme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnúť.

  3. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik, rozotrieme naň kapustu, prelejeme ho kyslou smotanou rozmiešanou s vajcom a zvinieme do rolády.

  4. Rozrežeme na 7 častí a uložíme ich do vymazanej tortovej formy reznou časťou dolu. Necháme 20 minút kysnúť, potom pečieme pri strednej teplote asi 40 minút. Režeme ako tortu. Podávame teplé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky s kyselým zelím

Tématické fráze: hovězí roláda se zelím kyselé zelí dušené rolada plnena zelim listová roláda se zelím kuřecí roláda plněná zelím závin s kyselým zelím listová roláda se zelím tvarohové pagáče se zelím kynutá roláda se zelím dušené kyselé zelí hovězí rolády se zelím roláda s kyselím zelím kyselé zelí buchta z kyseleho zeli recepty - hovězí roláda štrůdl z kyselého zelí hovězí roláda plněná zelím kyselé zelí dušené recept kynuté bramboráčky se zelím štrůdl s kyselím zelím

Zapomněl/a jsem heslo