Roládky s kyselým zelím

tejaja Kuchařka:

Bezmasá jídla 11 názorů

510

Suroviny

400 g polohrubé mouky
1 kostka droždí
40 g tuku
200 ml mléka
40 g cukru
sůl
2 vejce
1 cibule
350 g kyselého zelí
1 lžíce oleje
pepř
mletá paprika
150 ml kyselé smetany
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, tuku, mlieka, cukru, droždia, 1 vajca a štipky soli vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme 20 minút kysnúť.

  2. Cibuľu narežeme a na oleji opražíme, pridáme vyžmýkanú kapustu a 10 minút ju podusíme. Osolíme, okoreníme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnúť.

  3. Z cesta vyvaľkáme obdĺžnik, rozotrieme naň kapustu, prelejeme ho kyslou smotanou rozmiešanou s vajcom a zvinieme do rolády.

  4. Rozrežeme na 7 častí a uložíme ich do vymazanej tortovej formy reznou časťou dolu. Necháme 20 minút kysnúť, potom pečieme pri strednej teplote asi 40 minút. Režeme ako tortu. Podávame teplé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roládky s kyselým zelím

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kyselé zelí dušené hovězí roláda se zelím kuřecí roláda plněná zelím rolada plnena zelim závin s kyselým zelím tvarohové pagáče se zelím listová roláda se zelím listová roláda se zelím kynutá roláda se zelím dušené kyselé zelí kyselé zelí buchta z kyseleho zeli recepty - hovězí roláda štrůdl z kyselého zelí roláda s kyselím zelím hovězí roláda plněná zelím kyselé zelí dušené recept kynuté bramboráčky se zelím recepty s kyselim zelim jidla s kyselim zelim

Zapomněl/a jsem heslo