Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák bez smažení

Chcete si pochutnat na obalovaném květáku, ale bez smažení a zbytečného tuku? Vyzkoušejte variantu pečenou v troubě! Květák v jemném těstíčku obalený v kukuřičné strouhance je krásně křupavý, lehký a přitom stejně chutný jako z pánve.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C. Krok 2: Plech nebo pekáček vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Květák rozdělíme na menší kusy a ve vroucí osolené vodě vaříme 5-7 minut. Krok 4: Necháme lehce zchladnout a následně namáčíme v těstíčku, které jsme umíchali z mouky, vody a koření. Krok 5: Květák v těstíčku poté obalíme v kukuřičné strouhance. Krok 6: Lehce stříkneme olejem ve spreji a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 20-25 minut.

TIP: Jak rychle obalit květák

Zveřejněno 2. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Oy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák bez smažení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Oy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, mouka špaldová hrubá, voda, koření grilovací, sůl, pepř mletý, strouhanka kukuřičná, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu