Pikantní angreštový džem s ostružinami
Angreštový džem s ostružinami si zamilují všichni, kteří upřednostňují kyselkavou chuť ovoce. Je úžasný v lineckém koláči, ale i jako náplň do palačinek. Hladké konzistence džemu dosáhnete přepasírováním.
Suroviny pro 4 porce
3-4 menší skleničky
4porce
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny a angrešt dobře umyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Propasírovanou část dáme do hrnce a 5 minut povaříme.
Krok 2: Gelfix Extra smícháme se 2 lžícemi cukru a skořicí, přidáme k ovoci a 1 minutu povaříme. Přidáme zbytek cukru a za stálého míchání povaříme ještě 5 minut. Vzniklou pěnu posbíráme.
Krok 3: Přidáme kyselinu citronovou, zamícháme a plníme do menších skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 5. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRD1N
Moje poznámka
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRD1N
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 4 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Suroviny:
angrešt,
ostružiny,
cukr krupice,
gelfix extra,
kyselina citronová,
skořice
Komentáře (1)