Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní angreštový džem s ostružinami

Angreštový džem s ostružinami si zamilují všichni, kteří upřednostňují kyselkavou chuť ovoce. Je úžasný v lineckém koláči, ale i jako náplň do palačinek. Hladké konzistence džemu dosáhnete přepasírováním.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

3-4 menší skleničky

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny a angrešt dobře umyjeme, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Propasírovanou část dáme do hrnce a 5 minut povaříme. Krok 2: Gelfix Extra smícháme se 2 lžícemi cukru a skořicí, přidáme k ovoci a 1 minutu povaříme. Přidáme zbytek cukru a za stálého míchání povaříme ještě 5 minut. Vzniklou pěnu posbíráme. Krok 3: Přidáme kyselinu citronovou, zamícháme a plníme do menších skleniček, zavíčkujeme čistými víčky a otočíme na 10 minut dnem vzhůru.

TIP: Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou

Zveřejněno 5. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní angreštový džem s ostružinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD1N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní angreštový džem s ostružinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRD1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
angrešt, ostružiny, cukr krupice, gelfix extra, kyselina citronová, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu