Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olivový kořen bez hnětení

Tento kynutý olivový kořen chutná skvěle a zároveň se připravuje velmi snadno a téměř bez práce. Těsto totiž vůbec nemusíte hnětat – stačí ho jen promíchat, nechat vykynout, zakroutit jako při ždímání prádla a upéct. Výsledek vás ohromí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 25 min

95 min (70 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V 100 ml vody rozpustíme cukor a zamiešame droždie, necháme stáť 15 minút. Krok 2: Olivy pokrájame. Krok 3: Do múky vmiešame soľ, pridáme oživené droždie a zvyšok vody, olej, všetko dobre zamiešame varechou. Nemiesime! Ku koncu vmiešame pokrájané olivy, prikryjeme a necháme v teple nakysnúť cca 40-45 minút, záleží od teploty okolia. Krok 4: Zdvojnásobené množstvo cesta vyklopíme na silno pomúčenú dosku, cesto je lepkavé, silno múčime aj zvrchu. Rozdelíme nožom, kartou na dve podlhovasté časti, každú skrútime (ako ždímame prádlo). Ukladáme na pečiaci papier, fóliu na plechu. Krok 5: Prikryjeme a necháme 10-15 min. ešte kysnúť. Medzitým zapneme rúru na 230 °C. Krok 6: Pečieme cca 20-25 minút, prvých 10 minút so záparou.

TIP: Jak jíst olivy a do čeho se hodí

Zveřejněno 7. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivový kořen bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX34

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olivový kořen bez hnětení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX34

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, olivy zelené, droždí sušené, olej olivový, voda, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu