Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kečup s česnekem a jablky

Využijte bohatou úrodu rajčat naplno a připravte si domácí kečup plný chuti a bez zbytečných konzervantů. Díky kombinaci zeleniny, ovoce a voňavého koření vznikne skvělá omáčka, které neodolají nejen děti, ale také dospělí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 120 min

180 min (60 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrojíme zelené středy. Krok 2: Jablka oloupeme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 3: Rajčata vložíme do hrnce, přidáme jablka, cibuli, ocet, cukr, sůl a česnek. Krok 4: Hřebíčky, skořici a bobkové listy vložíme do sáčku a přidáme k základu. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny, aby se směs provařila a zhoustla. Krok 5: Po vyjmutí koření kečup rozmixujeme a horký plníme do čistých skleniček, které zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.

TIP: Chyby při výrobě kečupu a jak jim předejít

Zveřejněno 11. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup s česnekem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWv4L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kečup s česnekem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWv4L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, jablko, cibule, ocet, cukr, sůl, česnek, koření hřebíček, skořice celá, bobkový list

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu