Opilý "lečoguláš" s hořčicí

Danca Kuchařka: Danca

Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

vepřová plec cca 1,2 kg
2 PL oleje nebo sádla
1 velká cibule
2 červené papriky
2 bílé papriky
2 masitá rajčata
2-3 stroužky česneku
feferonka (podle chuti)
drcený barevný pepř
mletá červená paprika sladká
sůl
3 PL hořčice (plnotučné nebo Dijonské)
200 ml bílého vína
voda
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky, papriky na větší kousky, rajčata na čtvrtiny a česnek na plátky.

  2. Vložíme do nádoby PH, přidáme ostatní ingredience (kromě vody) a promícháme.

  3. Pokud chceme mít ve finále více šťávy, přidáme asi deci vývaru nebo vody, pomalý hrnec zapneme na II. stupeň a 3 hodinky si ho nemusíme všímat.

  4. Po uplynutí této doby obsah promícháme, popř. dochutíme a přendáme do trouby zapnuté na 200°C, kde ho asi 15 minut "zasmahneme".

    Podáváme s knedlíkem nebo čerstvým pečivem a sklenkou dobrého moku

Poznámka

Před přemístěním do trouby lze guláš zahustit trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě, ale není to nezbytné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 557 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Opilý "lečoguláš" s hořčicí

Tématické fráze: domácí lečo s hořčicí deomácí lečo shořčicí opilý hrnec opily guláše drahuška havelková opilý dort jardy opilý guláš nové recepty od ládi hrušky