Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sendvič „Tuňákový sen“

Milujete rychlé, vydatné a přitom svěží recepty, které připravíte během chvilky? Připravte si lahodný sendvič s tuňákem, jehož chuť dokonale doplní Tatarská omáčka Hellmann’s. Hodí se jako vydatná snídaně, lehký oběd nebo chutná svačina na cesty.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut. Mezitím připravíme tuňákovou náplň. Krok 2: Tuňáka v plechovce scedíme a smícháme s menším množstvím Tatarské omáčky Hellmann’s. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli a čerstvě nasekanou petrželku. Krok 3: Listy salátu omyjeme a osušíme papírovými utěrkami. Uvařená vejce zchladíme ve studené vodě, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 4: Bagetu nakrájíme na 4 díly a podélně rozkrojíme. Na spodní plátek pečiva položíme listy salátu a pokapeme je Tatarskou omáčkou Hellmann’s. Pokud použijeme celozrnný toustový chléb, můžeme ho lehce opéct v toustovači. Krok 5: Poté naneseme tuňákovou směs a navrch dáme pár koleček vařeného vejce. Přikryjeme druhým plátkem pečiva a můžeme ihned podávat nebo zabalit na později.

Zveřejněno 24. 7. 2025

Poznámka autora toprecepty.cz

Pár tipů, jak doladit sendviče k dokonalosti:

1. Příprava sendvičů není složitá. Pokud však chcete, aby byla jejich chuť perfektní, vyplatí se znát několik praktických tipů: 

2. Pokud si chystáte sendviče dopředu, vrstvěte jednotlivé ingredience tak, aby se tatarská omáčka nevsakovala do pečiva. Na pečivo tedy vždy nejdříve položte zeleninu nebo plátek sýra, a až poté jej potřete Tatarskou omáčkou Hellmann’s. Díky tomu zůstane křupavé.  

3. Abyste zabránili rozmočení pečiva, čerstvou zeleninu po umytí nechte důkladně okapat, nebo ji zlehka vysušte papírovou utěrkou.

4. Máte rádi výrazné chutě? Přidejte k Tatarské omáčce Hellmann’s oblíbené bylinky, koření nebo tenkou vrstvu hořčice, která dodá sendviči ten správný říz.  

5. Aby sendvič vydržel co nejdéle čerstvý, zabalte jej do potravinové folie nebo pečicího papíru, zabráníte tak přívodu vzduchu a osychání.  

6. Pokud nemáte v plánu sendvič konzumovat hned, uložte jej do lednice nebo chladicí tašky, abyste zachovali jeho čerstvost.  

7. Pokud chcete mít sendvič co nejčerstvější a křupavý, Tatarskou omáčku Hellmann’s si zabalte zvlášť a přidejte ji do sendviče až těsně před tím, než se pustíte do jídla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič „Tuňákový sen“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6gDy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sendvič „Tuňákový sen“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6gDy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bageta, tuňák ve vlastní šťávě, cibule červená, petržel, salát ledový, vejce, tatarská omáčka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu