Zapečený patizon
Máte na zahrádce čerstvý patizon? Připravte z něj snadný a chutný zapečený oběd. Stačí pár běžných surovin a jen trochu času. Krátké orestování na pánvi před pečením dodá pokrmu výraznější chuť, zatímco sýr na povrchu vytvoří lákavou zlatavou krustu.
Postup přípravy
Krok 1: Patizon očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Na pánev dáme trochu oleje, na kterém krátce osmažíme patizon s pórkem a kořením na ratatouille. Vše mírně osolíme.
Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní orestovaný patizon a zalijeme smetanou ke šlehání.
Krok 3: Zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut.
Krok 4: Po uvedené době posypeme najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a sýr necháme 5 minut rozpustit.
Krok 5: Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 2. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený patizon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k24P
Moje poznámka
Zapečený patizon
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k24P
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 22 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 minutami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 minutami
Krenex
dragomirac před 1 hodinou
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 2 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 2 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 2 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 3 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 4 hodinami
Suroviny:
patizon,
pórek,
smetana ke šlehání,
sýr nastrouhaný,
koření ratatouille,
sůl,
máslo,
olej
Komentáře (1)