Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený patizon

Máte na zahrádce čerstvý patizon? Připravte z něj snadný a chutný zapečený oběd. Stačí pár běžných surovin a jen trochu času. Krátké orestování na pánvi před pečením dodá pokrmu výraznější chuť, zatímco sýr na povrchu vytvoří lákavou zlatavou krustu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Patizon očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka. Na pánev dáme trochu oleje, na kterém krátce osmažíme patizon s pórkem a kořením na ratatouille. Vše mírně osolíme. Krok 2: Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní orestovaný patizon a zalijeme smetanou ke šlehání. Krok 3: Zapékáme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Krok 4: Po uvedené době posypeme najemno nastrouhaným tvrdým sýrem a sýr necháme 5 minut rozpustit. Krok 5: Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

TIP: 7 oblíbených zeleninových salátů

Zveřejněno 2. 8. 2025

Poznámka autorky Veruncicka

koření na ratatouille: sušená rajčata, česnek, cibule, petržel, paprika červená a zelená, sůl

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k24P

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k24P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, pórek, smetana ke šlehání, sýr nastrouhaný, koření ratatouille, sůl, máslo, olej

Přidat fotografie receptu