Zadělávaný patizon

Vepřové maso Doba přípravy: asi hodinu 7 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: asi hodinu 7 názorů

Suroviny 3 porce

30 dkg vepřového masa
1 patizon (cca 15 cm v průměru)
2 vejce
asi 5 dkg másla či Ramy
strouhanka
sůl
pepř
Podravka nebo Harmonie chuti
masox
olej
1 střední cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme.

  2. Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.) Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně.

  3. Z vajec, másla a strouhanky uděláme knedlíčky (ochutíme směsí koření, nejlépe trochou Podravky, můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať) a uvaříme ve vodě s masoxem či jiným bujonem.

  4. Hotové knedlíčky vložíme do směsi masa a patizonu, případně zahustíme trochou jíšky nebo moukou, rozkvedlanou ve vodě.

  5. Necháme ještě chvíli společně prohřát. Podává se již bez přílohy, velcí jedlíci si mohou k tomu vzít chléb či pečivo.

Poznámka od kuchařky

Původní recept byl od mé maminky, místo patizonu se dával uvařený květák, rozebraný na malé růžičky. Lze použít i brokolici.

Komentáře k receptu Zadělávaný patizon

Tématické fráze: patizon recepty zadělávaný květák patizon recept patizon s kuřecím masem patizon recepty pro děti recepty patizon patizon pro děti patizony recepty recepty z patizonu patizon patizon a mäso zadělávaný květák recept patizon pod maso recepty s patizonem kureci maso s patizonem maso s patizonem patizon recepty s kuřecím masem patizon pro děti s kurecim patizon řezy patizon a vepřové