Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem

Mezi nejlepší letní dezerty patří ty, které jsou nenáročné na přípravu a hezky osvěží. Pohár s ovocným pyré, jemným smetanovým krémem a křupavými sušenkami tvoří ideální sladkou tečku pro slavnostní příležitosti i běžné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Tvaroh, smetanu, jogurt a oba cukry prošleháme, přidáme 2 lžičky pudinku za studena a ještě prošleháme. Pokud je krém řídký, přidáme ještě pudink. Krok 2: Pyré: 5 ostružin, lžičku cukru a lžíci horké vody rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Z krému odebereme jednu třetinu, do které přidáme ostružinové pyré a podle potřeby pudink. Vše prošleháme do zhoustnutí. Krok 3: Na dno poháru dáme 3 ostružiny a 3 nalámané věnečky, přidáme 1/3 bílého krému, dále 3 ostružiny a nalámané 3 věnečky, vrstvu ostružinového krému a poslední vrstva bude zbytek bílého krému. Krok 4: Nakonec vše ozdobíme ostružinami, kvítkem a snítkou meduňky.

TIP: Top 7: Oblíbené dezerty do skleničky

Zveřejněno 7. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX9N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkX9N

Marie

Suroviny:
tvaroh, smetana zakysaná, jogurt smetanový, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový bez vaření, ostružiny, sušenky, ostružiny, ostružiny, meduňka

Přidat fotografie receptu