Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní české rizoto

Zbylo vám maso od oběda a vy nevíte, co s ním? Připravte z něj perfektní rizoto plné letní zeleniny. Snadný pokrm, na kterém si pochutná celá vaše rodina, je hotový během chvíle. Před podáváním jej nezapomeňte bohatě posypat strouhaným sýrem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Krok 2: Mrkev nastrouháme nahrubo. Žlutou i červenou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cuketu nastrouháme nahrubo i se slupkou. Ředkvičky nakrájíme. Maso nakrájíme. Krok 3: Na másle zesklovatíme žlutou cibuli. Pak přidáme mrkev, cuketu, hrášek, kukuřici, ředkvičky, osolíme, opepříme a společně podusíme asi 10 minut. Krok 4: Přidáme maso a červenou cibuli, vařenou rýži, sos z kuřete a vše ještě 10 minut za občasného míchání prohříváme. Krok 5: Nakonec přidáme nať z jarní cibulky. Krok 6: Rizoto můžeme na talíři ozdobit čerstvou zeleninou a posypat strouhaným sýrem.

TIP: Rizoto z pomalého hrnce - praktické rady a tipy

Zveřejněno 12. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní české rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8pj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Letní české rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8pj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kuře, mrkev, cuketa, cibule, cibule červená, ředkvičky, hrášek, kukuřice, cibulka jarní, rýže, máslo, sůl, pepř mletý, kuře, zelenina čerstvá, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu