Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganský makovec

Kdo preferuje rostlinnou stravu a přitom má rád sladké, nemusí zoufat. Máme tu pro něj recept na lahodný moučník. Ten připravíme z čerstvě mletého máku, použijeme také makové mléko a nahoru těsta vykládáme švestky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

www.jeajessi

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 26 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme makové mléko, a to tak, že mák namočíme na několik minut do vody a poté jej jednoduše rozmixujeme. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 3: Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a čerstvě namletý mák. Krok 4: Vlijeme olej a makové mléko. Pořádně promícháme. Krok 5: Vylijeme připravený plech. Navrch vyskládáme vypeckované ovoce a pečeme při 200 °C asi 35 minut.

TIP: Švestky a povidla ve sladké kuchyni

Zveřejněno 13. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zM5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zM5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mák, voda, mouka polohrubá, mák mletý, cukr třtinový, mléko, olej rostlinný, kypřící prášek do pečiva, švestky, tuk, mouka hrubá

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu