Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veganský makovec

Kdo preferuje rostlinnou stravu a přitom má rád sladké, nemusí zoufat. Máme tu pro něj recept na lahodný moučník. Ten připravíme z čerstvě mletého máku, použijeme také makové mléko a nahoru těsta vykládáme švestky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

www.jeajessi

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 26 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme makové mléko, a to tak, že mák namočíme na několik minut do vody a poté jej jednoduše rozmixujeme. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 200 °C. Krok 3: Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva a čerstvě namletý mák. Krok 4: Vlijeme olej a makové mléko. Pořádně promícháme. Krok 5: Vylijeme připravený plech. Navrch vyskládáme vypeckované ovoce a pečeme při 200 °C asi 35 minut.

TIP: Švestky a povidla ve sladké kuchyni

Zveřejněno 13. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zM5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veganský makovec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6zM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mák, voda, mouka polohrubá, mák mletý, cukr třtinový, mléko, olej rostlinný, kypřící prášek do pečiva, švestky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu