Nakládané lilky
Na zimu si rádi připravujeme zásoby v podobě nakládání a zavařování. Navíc tak uchováme i dávky zeleniny a vitamínů. Naložit tak můžeme i lilky s mrkví a řapíkatým celerem do slaného nálevu s octem.
Postup přípravy
Krok 1: Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na širší plátky a opatrně vyjmeme jadérka. Plátky povaříme asi 4 minuty v páře. Přendáme je na talíř, zatížíme je, aby pustily všechnu vodu.
Krok 2: Stroužky česneku nasekáme. Omyjeme celerové řapíky i mrkve. Řapíky nakrájíme na kousky a oškrábané mrkve na nudličky.
Krok 3: V hrnci rozmícháme vodu s octem, Dekem a solí. Plátky lilku vkládáme do čisté sklenice a prokládáme je zeleninou. Přidáme také omyté listy celeru. Nakonec zeleninu zalijeme lákem. Uzavřeme víčkem a krátce sterilujeme v horké vodě.
Zveřejněno 21. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládané lilky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zYK
Moje poznámka
Nakládané lilky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6zYK
Nejnovější recepty
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 1 hodinou
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 1 hodinou
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 2 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 4 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 4 hodinami
Hořčičná marináda s kari
cahoun před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Fitulka před 4 hodinami
Bramborová polévka s klobásou a smetanou
Fitulka před 4 hodinami
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Suroviny:
lilek,
česnek,
celer,
mrkev,
feferonka,
voda,
ocet ovocný,
sůl,
list celerový,
konzervační přípravek
Komentáře (1)