Pečený lilek - nakládaný

jahoda Kuchařka: jahoda

Zavařeniny 2 názory

Suroviny

lilek
sůl
česnek
grilovací koření
olivový olej
bílý vinný ocet
mrkev
cibule
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané lilky nakrájíme na 1,5 cm kolečka, ihned po obou stranách posolíme a necháme 15 minut odležet, aby pustily šťávu. Tuto šťávu potom otřeme.

  2. Lilky posypeme grilovacím kořením , pokapeme olivovým olejem a poklademe na plech, vytřený taktéž olivovým olejem a pečeme asi 20 minut na 170°C vyhřáté trouby.

  3. Upečený lilek dáváme do zavařovacích sklenic a proložíme cibulí a plátky česneku.

  4. Zalijeme nálevem v poměru 1 lžíce octa : 2 lžíce oleje. Sterilujeme 20 minut na 80°C.

Poznámka

Recept jsem upravila ze dvou typů na netu.

Je to výborná příloha k pečeným, grilovaným masům, klobásce nebo jen tak k pečivu, topince...

Díky jemnému vinnému octu dostane lilek lehce nakyslou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečený lilek - nakládaný

Tématické fráze: nakládaný lilek v oleji nakládaný lilek nakladané lilky nakládaný grilovaný lilek lilek nakládaný sterilovaný lilek nakladany lilek na grilovani lilek použiti lilek v oleji pečený lilek recepty pečený lilek sterilované lilek lilek zavařenina sterilování lilku peceny lilek sterilovany nakladany baklazan pečené lilky nakládané pečený lilek v troubě lilek peceny sterilovani lilk

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít