Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný lilek s fetou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 5. 2009 16:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 071 kJ / 1 451 kcal
Bílkoviny16,92 g
Tuky145,38 g
Vláknina5,98 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 42,07 g
Sůl105,00 g
Sacharidy15,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V ledničce vydrží týden. Pokud vydrží...:-)

Původní recept jsem kdysi našla v časopisu Apetit, ale časem jsem ho pozměnila k (podle mě), lepší chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja (moderátorka)

7. 11. 2014 14:16

Ja by som sa solanínu nebála. Je to síce jedovatý alkaloid, ale baklažány nie sú jediné, ktoré ho obsahujú. Obsahujú ho zemiaky, všetky papriky, paradajky, jablká, čučoriedky...atd. :-) Rastliny si ho vytvárajú na ochranu pred škodcami. A jeme ich surové.
Varenie zemiakov nemá skoro žiadny vplyv na zníženie solanínu, jedine vyprážanie nad 175°C má trocha vply, takže vyprážané hranolky. :-) Inak čo je v surovom zemiaku, je aj vo varenom. Rozdiel je v tom, že v šupke a pod ňou je obsah solanínu vyšší ako v strede zemiaku.
Takže človek fakt nemusí mať obavy.;-)

1974andrea 1974andrea

7. 11. 2014 13:39

maris:Já osobně, nepíšu, že to tak mají všichni udělat, bych ho nejdřív trochu opekla. Pro mě je chuťově velký rozdíl, když lilek v něčem jen uvařím a když ho opeču. Taky nevím, proč bych ho po oblanšírování měla potřít olejem, když ho následně tím olejem zaliju celý;-)

maris maris

7. 11. 2014 13:29

1974andrea: Eliza ho ale cca 3 minuty blanšíruje, plátky má hodně tenké - to by mělo stačit. Syrový ho nemá;-):-)

1974andrea 1974andrea

7. 11. 2014 13:25

jituna666:Já bych je opekla taky, vlastně tepelně neopracovaný lilek obsahuje jedovatý solanin, takže by se ani jíst neměl. Nevím, zda stačí zalít horkým olejem, aby se těch látek zbavil, ale myslím, že krátké opečení bude jistě lepší i chutnější.

jituna666

7. 11. 2014 11:33

tak zrovna dělám, akorát mi to nedalo a lilky ještě smažím, už teď to voní nádherně!:-p

Eliza Eliza

20. 5. 2009 22:01

Marsí, myslím, že podle tvého postupu to bude ještě lepší. To mě nenapadlo, asi jsem byla moc ovlivněná původním receptem. Rozhodně příště udělám podle tebe!! Skvělý tip, děkuji. :-p

Marsí

20. 5. 2009 21:56

Elizo, jistě výborné, dělám něco podobného, ale lilek normálně osmažím na olivovém oleji na pánvi.:-)

mirca75 mirca75

18. 5. 2009 22:25

Elizo:-)ty s tím lilkem:-S;-):-D.Ještě nemám vyzkoušené předchozí a ty už další receptík;-)Už mi zase dva straší v ledničce a čekají co z nich bude:-O,tak že by toto?No uvidíme:-)

HankaPu HankaPu

17. 5. 2009 01:03

Zase něco jiného z lilku:yes: určitě vyzkouším:-)) moc pěkné:yes::yes::yes: +

pipre pipre

16. 5. 2009 19:44

:-p :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 5. 2009 18:52

ha, vidím lilek a říkám si "Eliza":-)):-D a jasně!!!:-)Vypadá to dobře, Eli:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakladane lilky lilek recepty lilek marinovaný lilek je lilek jedovatý lilek v kuchyni lilek nakládaný v v oleji recept recepty na lilek recepty z fety feta recepty babicovy dobroty španělský ptáček časopis apetit recepty marinovany lilek recept lilek jedovaty nakládaný baklažán nakládaný lilek v olivovém oleji nakládaný lilek v oleji časopis apetit - recepty feta recept recepty z lilku

Suroviny: lilek, sýr feta, olivy zelené, sůl mořská, ocet vinný červený, voda, feferonka, chilli, koření provensálské, pepř celý, olej olivový

TopRecepty.cz

Nakládaný lilek s fetou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oYnz