Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle s cuketou a rajčaty

Čerstvé těstoviny jsou nejlepší s jednoduchou úpravou. Stačí k nim přidat lehce orestovanou cuketu s rajčaty a při servírování posypat nastrouhaným parmezánem. Dokonale tak propojíme chutě slunné Itálie.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci dle návodu na obalu uvaříme těstoviny. Krok 2: Na hlubokou pánev nalijeme olivový olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou krátce osmažíme. K cibuli přidáme na kostičky nakrájené cukety a za stálého míchání osmažíme a necháme mírně změknout. Dle potřeby můžeme podlít vodou. Krok 3: K cuketám přidáme na kostičky nakrájená rajčata, promícháme a krátce podusíme – zelenina by neměla být rozvařená a měla by pustit trochu šťávy. Směs osolíme, opepříme a smícháme s předem uvařenými těstovinami. Krok 4: Na talíři posypeme najemno nastrouhaným parmezánem.

TIP: Jak na domácí těstoviny

Zveřejněno 23. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s cuketou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8Qk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s cuketou a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJ8Qk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tagliatelle, cuketa, rajče, cibule, olej olivový, sůl, pepř mletý, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu