Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka z kefíru

Jednu z nejoblíbenějších příloh české kuchyně - knedlík - můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je kynuté těsto. vyzkoušejte podle tohoto receptu kynuté těsto z kefíru. Knedlík bude vláčný a nadýchaný.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Atairka

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Trochu kefíru, cukr a droždí dáme do misky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, zbylý kefír a zaděláme těsto, které necháme vykynout do jeho dvojnásobného objemu. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme z něj šišky veky a necháme ještě nakynout.Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Pečeme na 180 °C přibližně 20-30 minut (záleží na typu trouby).

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL5r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kefír, mouka hladká, sůl, droždí, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu