Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka z kefíru

Jednu z nejoblíbenějších příloh české kuchyně - knedlík - můžeme připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich je kynuté těsto. vyzkoušejte podle tohoto receptu kynuté těsto z kefíru. Knedlík bude vláčný a nadýchaný.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Atairka

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Trochu kefíru, cukr a droždí dáme do misky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku smícháme se solí, přidáme kvásek, zbylý kefír a zaděláme těsto, které necháme vykynout do jeho dvojnásobného objemu. Krok 3: Po vykynutí těsto rozdělíme na dvě části, vytvarujeme z něj šišky veky a necháme ještě nakynout.Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Pečeme na 180 °C přibližně 20-30 minut (záleží na typu trouby).

Zveřejněno 24. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL5r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veka z kefíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYL5r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kefír, mouka hladká, sůl, droždí, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu