Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Domácí bezinkový sirup je lahodně sladký a aromatický nápoj, který zachycuje plnou chuť černého bezu. S jemnou příchutí skořice se skvěle hodí do vody, limonád nebo čaje, a přináší osvěžující a zdravou chuť kdykoli během roku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kvašení

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do pětilitrové láhve dáme 2 l bobulí a zalijeme je 2 l vody. Láhev zakryjeme plátnem a kolem hrdla pevně ovážeme (třeba gumičkou, aby se ke šťávě nedostaly mušky). Krok 2: Šťávu necháme 3 dny kvasit, ale musíme dát pozor, aby šťáva nepřetekla. Během kvašení se hladina zvedne. Krok 3: Šťávu přecedíme přes plátno, moc ji nemačkáme, necháme jen vykapat. Na 1 l šťávy přidáme 800 g cukru. Krok 4: Šťávu na mírném ohni mícháme 5 minut,
pěnu stále jen odhrnujeme, nesbíráme. Na 1 l oslazené šťávy přidáme 25 g kyseliny citronové, ochutíme celou skořicí či vanilkou a ještě povaříme 5 minut. Krok 5: Horkou šťávu lijeme do nahřátých vyvařených lahví, na hrdla dáme celofán a uzavřeme víčky.

TIP: Chyby v přípravě sirupu z černého bezu

Zveřejněno 25. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErl2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErl2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, cukr krystal, kyselina citronová, skořice celá, vanilka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu