Ostružinová povidla
Povidla připravujeme na sklonku léta, kdy nám dozrávají švestky a hrušky. V tomto období plodí stále také ostružiny, ze kterých uvaříme další verzi povidel. Ovocný základ přepasírujeme, takže budou bez zrníček.
Postup přípravy
Krok 1: Ostružiny důkladně propláchneme. Podlijeme je trochou vody a přivedeme k varu. Vaříme tak dlouho, dokud úplně nezměknou.
Krok 2: Následně je propasírujeme. Přidáme cukr, skořici a hřebíček.
Krok 3: Zvolna znova vaříme tak dlouho, dokud se voda neodpaří a povidla nezhoustnou.
Krok 4: Hotová povidla plníme do menších čistých sklenic a uzavřeme čistými víčky.
Zveřejněno 25. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ostružinová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGOD
Moje poznámka
Ostružinová povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rGOD
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 4 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 1 hodinou
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Suroviny:
ostružiny,
cukr krystal,
voda,
skořice mletá,
koření hřebíček
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.