Úžasná medová žebírka
Pečená vepřová žebra patří k oblíbeným pokrmům naší kuchyně. Vylepšete je dokonalou marinádou, díky které maso natáhne sladkoslanou chuť z medu, hořčice, chilli a špetky skořice. Po upečení bude maso šťavnaté a křehké.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme postupně všechny suroviny na marinádu a promícháme v hladkou kašičku.
Krok 2: Očištěná vepřová žebírka i s kostí natřeme ze všech stran připravenou marinádou a klademe je do pekáčku nebo zapékací misky.
Krok 3: Natřená žebírka dáme alespoň na 24 hodin do chladničky (může být i 48 hodin).
Krok 4: Jakmile jsou žebírka namarinovaná, vyndáme je z chladničky alespoň 2 hodiny před vložením do trouby.
Krok 5: Žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C po dobu asi 3 hodin. Při pečení průběžně dle potřeby podléváme horkou vodou a často přeléváme výpekem.
Krok 6: Pečená žebírka podáváme s chlebem a zapíjíme pivem.
Zveřejněno 27. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úžasná medová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP77E
Moje poznámka
Úžasná medová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP77E
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 17 minutami
Margot kuličky
Junys před 32 minutami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 44 minutami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 1 hodinou
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 1 hodinou
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 3 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 3 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 3 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
hořčice plnotučná,
kečup sladký,
med tekutý,
chilli,
paprika sušená sladká,
omáčka sojová,
ocet jablečný,
skořice mletá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)