Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhelné muffiny s čokoládou

Konec léta se nese v duchu dozrávání švestek a také se začátkem dalšího školního roku. A jak spojit tyto dvě věci? Třeba v přípravě chutných muffinů. Těsto z jáhel, másla a čokolády dokonale doplní kousek švestky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly spaříme vroucí vodou a poté je dáme vařit  do hrnce s vodou. Za občasného promíchání je vaříme přibližně 15 minut, přičemž se musí všechna voda vyvařit (pokud by se naopak připalovaly, přilijeme do hrnce ještě vodu). Krok 2: Rozpuštěné máslo ušleháme s třtinovým cukrem a vajíčky. Přidáme kakao, mletou skořici, muškátový oříšek a rozpuštěnou čokoládu. Přimícháme vychladlé jáhly a mouku s kypřicím práškem. Promícháme. Krok 3: Směsí naplníme formy na muffiny, doprostřed nebo na vršek muffinu dáme švestku. Pečeme při 200 °C asi 20 minut.

TIP: Popularita čokolády

Zveřejněno 28. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhelné muffiny s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBOOk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhelné muffiny s čokoládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBOOk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, vejce, jáhly, máslo, čokoláda tmavá, kakao, cukr třtinový, skořice mletá, ořech muškátový, mléko, kypřící prášek do pečiva, švestky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu