Vanilkové řezy "polárka"

Suroviny

Těsto (pekáček 22 x 36 cm):
3 vejce
vanilkové aroma
180 g cukru krupice
180 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
100 ml oleje
100 ml vlažné vody
Vanilková náplň:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky (Dr. Oetker)
50 g másla
3-4 lžíce cukru krupice, dle chuti
Smetanová vrstva:
500 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
1 vanilkový cukr
Pro dospěláky:
vaječný likér

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
    Pečeme v předehřáté troubě dorůžova na 170 stupňů (vyzkoušíme špejlí). Po upečení necháme částečně vychladnout a na vlažný korpus nalijeme pudinkovou vanilkovou náplň.
    Korpus můžeme mírně napíchat špejlí a pocákat vaječným koňakem, pokud nebudeme řezy připravovat pro děti.

  2. Pudinková náplň: z 800 ml mléka a vanilkových pudinků s cukrem uvaříme hustější pudink, do kterého ihned po odstavení vmícháme pokrájené máslo a po jeho úplném rozpuštění nalijeme horkou náplň na vlažný korpus. Korpus s pudinkovou náplní necháme zchladnout a dáme do ledničky vychladit.

  3. Smetanová vrstva: na vychladlou pudinkovou náplň rovnoměrně rozetřeme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovačem a děláme nepravidelné tahy vidličkou.

  4. Vše necháme nejlépe přes noc proležet, pak pokrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu Vanilkové řezy "polárka"

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: dezert polárka zákusek polarka šlehačkové řezy s ledovými kaštany vanilkové rezy recept na polarku puding pravá vanilka máslo náplň polarka zákusek polarka dezert vanilkova zmrzlina polárka polárka - recept vanilkové řezy s vaječným koňakem