Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařená směs – Peperonata

Zeleninový pokrm, původem z Itálie, připravený z paprik, rajčat a oliv, je ideální k bílému masu nebo rybám. Nyní, v sezóně rajčat a paprik, ji můžeme připravit do zásoby na zimu. Hotovou směs naplníme do skleniček a zavaříme.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

10 menších skleiček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Papriky očistíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na proužky. Rajčata zbavíme slupky a nakrájíme. Krok 2: Cibuli nakrájíme na klínky a osmahneme na oleji. Až zesklovatí, přidáme papriky. Osolíme, opepříme, podle potřeby podlijeme a dusíme 5 minut. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata a ještě vše podusíme do poloměkka. Krok 4: Přidáme olivy a plníme do čistých sklenic. Otřeme hrdlo, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

TIP: 15 receptů na letní zeleninové saláty

Zveřejněno 30. 8. 2025

Poznámka autorky Handour

Původ Itálie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená směs – Peperonata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBOEN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařená směs – Peperonata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBOEN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, cibule, rajče, olej, olivy zelené, olivy černé, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu