Hořčice z cukety
Cuketová hořčice je originální a chutný způsob, jak zpracovat bohatou úrodu cuket. Díky česneku, feferonkám a koření získá příjemně pikantní nádech a skvěle se hodí k masu, uzeninám i do sendvičů jako domácí delikatesní příloha.
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky i s jadérky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Do většího hrnce dáme cuketu, česnek a zbylé ingredience. Vše vaříme zhruba 1 hodinu na mírném plameni za občasného promíchání, a to do změknutí cukety.
Krok 3: Cuketovou hořčici plníme do čistých skleniček. Dobře zavíčkujeme. Sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Zveřejněno 31. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčice z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kBK
Moje poznámka
Hořčice z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kBK
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 32 minutami
Pečená švestková povidla
Prakva před 58 minutami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 2 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 3 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 4 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 6 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 6 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 16 hodinami
Suroviny:
cuketa,
česnek,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
cukr,
ocet,
olej
Komentáře (1)