Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčice z cukety

Cuketová hořčice je originální a chutný způsob, jak zpracovat bohatou úrodu cuket. Díky česneku, feferonkám a koření získá příjemně pikantní nádech a skvěle se hodí k masu, uzeninám i do sendvičů jako domácí delikatesní příloha.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jana.markova

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky i s jadérky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Do většího hrnce dáme cuketu, česnek a zbylé ingredience. Vše vaříme zhruba 1 hodinu na mírném plameni za občasného promíchání, a to do změknutí cukety. Krok 3: Cuketovou hořčici plníme do čistých skleniček. Dobře zavíčkujeme. Sterilujeme 15 minut při 80 °C.

TIP: Jak připravit cuketovou hořčici - rady a tipy

Zveřejněno 31. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčice z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kBK

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčice z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kBK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cuketa, česnek, pepř mletý, feferonka, sůl, cukr, ocet, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu