Štrúdl ze staré chalupy
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny kuchyně a přináší hřejivou chuť domova.
Postup přípravy
Krok 1: Z mouky, másla, soli, vejce, práškového cukru, vanilky a citronu vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 10 minut odležet.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C.
Krok 3: Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Strouhanku lehce opražíme nasucho na pánvi.
Krok 4: Na lehce pomoučeném válu vyválíme plát o velikosti 30 x 33 cm.
Krok 5: Plát posypeme lehce strouhankou a pokryjeme jablky. Na levém a pravém okraji necháme nepokryté 2 cm a na přední straně 3 cm.
Krok 6: Přeložíme ho švem dolů na připravený plech a několikrát ho propícháme vidličkou.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 30 minut. Před podáváním pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl ze staré chalupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOo2W
Moje poznámka
Štrúdl ze staré chalupy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOo2W
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 18 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 36 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 54 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
vejce,
cukr moučkový,
vanilkové aroma,
kůra citronová,
strouhanka,
jablko,
cukr skořice
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.