Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štrúdl ze staré chalupy

Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny kuchyně a přináší hřejivou chuť domova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, másla, soli, vejce, práškového cukru, vanilky a citronu vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto necháme 10 minut odležet. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 190 °C. Krok 3: Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno. Strouhanku lehce opražíme nasucho na pánvi. Krok 4: Na lehce pomoučeném válu vyválíme plát o velikosti 30 x 33 cm. Krok 5: Plát posypeme lehce strouhankou a pokryjeme jablky. Na levém a pravém okraji necháme nepokryté 2 cm a na přední straně 3 cm. Krok 6: Přeložíme ho švem dolů na připravený plech a několikrát ho propícháme vidličkou. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě při 160 °C 30 minut. Před podáváním pocukrujeme.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl ze staré chalupy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo2W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Štrúdl ze staré chalupy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOo2W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, vejce, cukr moučkový, vanilkové aroma, kůra citronová, strouhanka, jablko, cukr skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu