Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné bramborové knedlíky se švestkami

Ovocné knedlíky patří bezesporu mezi poklady naší kuchyně. Kdo nefandí přípravě těch z kynutého těsta, zvolí přípravu těsta bramborového. Každý kousek pak naplní šťavnatou švestkou a po uvaření na talíři doplní mákem, cukrem a máslem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme vychladnout. Krok 2: K vychladlým bramborám přidáme mouku, sůl, máslo pokojové teploty a vypracujeme hladké bramborové těsto. Krok 3: Těsto po částech rozválíme na plát silný asi 5 mm, ze kterého krájíme čtverce, do kterých balíme očištěné švestky. Kdo má rád, může švestky posypat skořicí, pokud jsou švestky kyselejší – posypeme je skořicovým cukrem. Krok 4: V hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíky vaříme ve vařící vodě 4 minuty od vyplavání knedlíků nahoru. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a podáváme posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné bramborové knedlíky se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Gxl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné bramborové knedlíky se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Gxl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, máslo, sůl, švestky, skořice, cukr moučkový, mák mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu