Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka

Křenová omáčka je klasika české kuchyně s jemně pikantní chutí. Kombinace mléka, křenu a másla vytváří hladkou a krémovou omáčku, kterou zjemní špetka cukru a mleté mandle. Skvěle se hodí k vařenému hovězímu nebo uzenému masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mandle oloupeme a nastrouháme. Křen nastrouháme najemno. Krok 2: Ve studeném mléce rozmícháme mouku, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. Krok 3: Pak omáčku sejmeme z ohně a vmícháme křen, oloupané a nastrouhané mandle, vmícháme máslo a ještě podle chuti přisolíme a přisladíme.      Krok 4: Křenovou omáčku podáváme k uzenému masu, k vařenému hovězímu nebo ji můžeme servírovat s vařenými vejci.

TIP: Křen a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 7. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp28w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křenová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp28w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, sůl, křen, mandle, máslo, cukr

Přidat fotografie receptu