

Hříbky v křenové omáčce
Suroviny
- asi 500 g hřibů
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 150 ml smetany
- asi 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
- 1 malá lžička cukru
Postup přípravy receptu
Hřiby nakrájíme na větší kousky.
Do hrnce dáme vařit asi 3/4 l vody, když začne vřít, vhodíme připravené houby a necháme je vařit 15 minut. Pak je z vody vyndáme a uchováme stranou.Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, která nám zbyla z vaření hříbků, osolíme, lehce opepříme a necháme dobře provařit.
Pak do omáčky nalijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný křen. Dochutíme lžičkou cukru a přidáme uvařené hříbky. Houby necháme v omáčce prohřát a můžeme vypnout.
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem.
Poznámka
Kombinace pravých hříbků s křenovou omáčkou je vskutku královská :o)
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 365 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Hříbky v křenové omáčce
-
magdalenka: tak to je škoda, víkendová návštěva už si přebytky odvezla
-
Nemám problém, ja beriem aj to.
-
magdalenka: zbytek, co jsme nesnědli už je usušeno ve sklenicích
-
Děvčata , díky za rady
-
Angel 666: a prečo nepošleš???
-
Simona Skolakova: holky, kdyby to šlo, tak bych vám trochu poslala
-
zdenka.s: já bych to taky zkusila, hříbků bude trochu míň, ale i ta omáčka je super
-
magdalenka: Magdalenko tak jsme dvě
-
zdenka.s:
budete mít méně hříbků,ale přesto bych do toho šla
my byli včera v lese a u nás nerostou ani prašivky,tak si o omáčce nechám jenom zdát
-
angel 666: vypadá to hodně jedle ,mám ale po dvou hodinách v lese jen 300 g hříbků
co mám dělat ? Jsme dva. .
-
maris: děkuji
-
Líbí se mi - moc
-
jemmy:
-
Tak to u nas bude urcite chutnat vsem
-
mysulka: děkuji