Hříbky v křenové omáčce

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Houby 20 názorů

Suroviny

asi 500 g hřibů
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
150 ml smetany
asi 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
sůl
pepř
1 malá lžička cukru
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hřiby nakrájíme na větší kousky.
    Do hrnce dáme vařit asi 3/4 l vody, když začne vřít, vhodíme připravené houby a necháme je vařit 15 minut. Pak je z vody vyndáme a uchováme stranou.

  2. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, která nám zbyla z vaření hříbků, osolíme, lehce opepříme a necháme dobře provařit.
    Pak do omáčky nalijeme smetanu a vmícháme nastrouhaný křen. Dochutíme lžičkou cukru a přidáme uvařené hříbky. Houby necháme v omáčce prohřát a můžeme vypnout.
    Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem.

Poznámka

Kombinace pravých hříbků s křenovou omáčkou je vskutku královská :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 365 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hříbky v křenové omáčce

1 2

Tématické fráze: krenova omacka s houbami omačka s hříbky co z hribky houby v křenové omačce hříbky s křenovou omáčkou priprava krenove omacky hřibky jedle recepty na hříbky recepty-křenová omáčka co ke křenove omačce křenová omáčka zampiony smetanova omacka z pravych hribu křenová omáčka s hriby co z hříbku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít