Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s ovesnými vločkami a rýžovými nudlemi je lehká, zdravá a lahodně voňavá. Kardamom a mořská řasa jí dodávají netradiční aroma, které skvěle doplňuje jemnou chuť mrkve, pórku a celeru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Řasu pokrájíme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky. Krok 2: Do horkého vývaru vložíme veškerou zeleninu a mořskou řasu. Krok 3: Ovesné vločky propereme pod studenou vodou a vložíme do polévky. Vaříme asi 10 minut. Krok 4: Poté přidáme rýžové nudle a chvíli povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a kardamomem. Krok 5: Hotovou polévku zdobíme na talíři čerstvou petrželkou.

TIP: Polévky, které zahřejí

Zveřejněno 17. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVy0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xVy0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vývar zeleninový, mrkev, petržel, pórek, mořské řasy, celer řapíkatý, vločky ovesné, nudle rýžové, sůl, pepř mletý, kardamom, petrželka zelená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu