Křupavé škvarkové preclíky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
20 g droždí
100-150 ml vlažného mléka nebo vody
200 g sádla se škvarky - rozehřáté, vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno)
větší špetka soli (i víc, podle chuti)
Na potírání:
1 vejce
Na posyp:
hrubá mořská sůl
sezam nebo mák

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu.

  2. Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme chvíli nakynout na plechu. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme solí a mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220°C dočervena.

Komentáře k receptu Křupavé škvarkové preclíky