Křupavé škvarkové preclíky

zizala Kuchařka: zizala

Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

500 g polohrubé mouky
20 g droždí
100-150 ml vlažného mléka nebo vody
200 g sádla se škvarky - rozehřáté, vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno)
větší špetka soli (i víc, podle chuti)
Na potírání:
1 vejce
Na posyp:
hrubá mořská sůl
sezam nebo mák
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu.

  2. Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme chvíli nakynout na plechu. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme solí a mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220°C dočervena.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé škvarkové preclíky

  • zizala zizala(autorka receptu)

    miriko10: :-K Děkuji, jsem ráda, že chutnaly. Vzhledem k tomu, že je sůl i na povrchu, považovala jsem množství soli za dostatečné. Doplním do receptu, děkuji.

    Odpovědět

  • miriko10 miriko10

    Velmi dobré, ale příště dám určitě víc soli!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    magdalenka: Já ano, protože preclíky si upeču kdykoliv sama, domácí klobásky jsou mi vzácnější :-D.
    Ano, jen vše zpracuješ do hroudy, kynou až na plechu. Budu ráda, pokud vyzkoušíš :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: ja by som za klobásu nemenila. :-8
    Prosím, kvások si nerobila, len okamžite spracovala všetko?

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cathleen: Skvělý výměnný obchod :-):yes:

    magdalenka: Děkuji :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    magdalenka: a jak vynikající! My se o část podělili se sousedy (a dostali od nich čerstvě vyuzené klobásky :-8 ) a pak mi sousedka psala, že tyčky byly přepychové - stejně jsme je hodnotili i my doma. Prostě moc prima recept :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala: Aká nádhera!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    cathleen: Děláš mi samou radost :-*:-K. Díky za vyzkoušení, pochvalu a krásnou fotku :-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Bodík letí i s fotografií - pekli jsme je v neděli jako tyčky ;-) byly úžasné! :yes::yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo