Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové lasagne z dýně

Lasagne patří mezi oblíbený těstovinový pokrm. Pokud však hledáte lehčí variantu, můžete vyzkoušet tuto podzimní bezlepkovou verzi. Těstoviny nahradí plátky dýně, mezi které vrstvíme rajčatovou omáčku a mozzarellu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme prolisovaný česnek a nakrájenou papričku. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a vmícháme bazalku. Krok 2: Troubu včas zapneme na 200 °C. Krok 3: Dýni pokrájíme na tenké plátky. Do pekáčku skládáme vrstvu dýně, poprášíme muškátovým oříškem, přidáme rajčatovou omáčku, natrhanou mozzarellu a stejně poskládáme i druhé patro. Krok 4: Zakončíme opět dýní, pokapeme olejem a pečeme 35 minut při 200 °C. Na posledních 5 minut posypeme povrch nastrouhaným parmazánem.

TIP: Jak nastrouhat parmezán

Zveřejněno 23. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové lasagne z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErJO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové lasagne z dýně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErJO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, česnek, chilli paprika čerstvá, rajče sekané, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, dýně hokkaido, ořech muškátový, sýr mozzarella, sýr parmazán strouhaný

Přidat fotografie receptu