Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená pýchavka na dva způsoby

Smažená pýchavka je lahůdka, která potěší milovníky netradičních hub. Jemná chuť této bílé houby vynikne obzvlášť tehdy, když ji obalíte v křupavé strouhance – ať už klasické, nebo z kukuřičných lupínků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kukuřičné lupínky rozmixujeme na strouhanku. Plátky pýchavky oloupeme, osolíme a opepříme.
K vejcím přidáme škrob, mléko, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Krok 2: Plátky pýchavky obalíme postupně v mouce, vejcích a polovinu v obyčejné strouhance, druhou polovinu ve strouhance z kukuřičných lupínků. Krok 3: V rozehřátém oleji usmažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Desatero na téma houby

Zveřejněno 27. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

Také do vajíček na obalení můžeme použít různé přísady (nasekaná pažitka nebo petrželka, chilli, různé směsi koření, sušený česnek nebo cibuli a jiné).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená pýchavka na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n574P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená pýchavka na dva způsoby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n574P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houba pýchavka, vejce, škrob, mléko, sůl, pepř mletý, mouka hladká, strouhanka, lupínky kukuřičné, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu