Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 15-20 min. individuálně Houby 4 názory

Suroviny

pýchavka, množství je individuální, podle počtu strávníků a hlavně chuti
několik asi 3 mm silných koleček uzeného salámového sýra
nakrájený salám Vysočina
1-2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pýchavku očistíme od vrchní slupky, kterou sloupneme.

  2. Nakrájíme kolečka nebo tvary tak, jak nám to vychází, podle tvaru pýchavky, zhruba 7 mm hrubé.
    Každý plátek jemně osolíme, ne moc, salám i sýr jsou slané.

  3. Na každý plátek pýchavky dáme několik koleček krájené vysočiny, 1 plátek uzeného sýra a přiklopíme druhým plátkem pýchavky tak, jak jsme ji krájeli, oba tvary by k sobě měly dobře sedět.

  4. Naplněné houby obalíme v mouce, vajíčku a strouhance, kraje můžeme obalit 2x, aby sýr nevytékal a osmažíme je ve větší vrstvě oleje.

  5. Podáváme s bramborem nebo třeba jen se zeleninou, tatarkou, záleží na každém z vás.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 323 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená pýchavka s uzeným sýrem a Vysočinou

  • Angel 666: já to posledně taky udělala a nějak jsem nezaznamenala rozdíl ;-)

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Smaženou pýchavku máme moc rádi. Manželovi kdysi někdo poradil plátky pýchavky na chviličku před obalením naložit do mléka, že pak houba zůstane pěkně nadýchaná. Nevím, jestli to nějaký vliv má, ale já ji od té doby do toho mléka na chvíli strkám :-D, už jsem si tak zvykla.
    Tvůj recept je krásné vylepšení <3:yes:

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    To vypadá prudce jedle,<3;-):-Q škoda, že nejde přes internet podstrčit kousek na ochutnávku!:-D;-):-K

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

Tématické fráze: 1 plátek vysočiny

Zapomněl/a jsem heslo