Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Slaný koláč, který si hraje s kontrasty, dokonale ladí s náladou barevného podzimu. Základ z listového těsta poklademe plátky sladkých hrušek a hermelínu. Navrch přijde hrst ořechů a snítky tymiánu. Po upečení přidáme ještě pár kapek medu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

forma na pečení o velikosti 36 x 12 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Formu na pečení vypláchneme studenou vodou. Listové těsto vyválíme na plát a vložíme ho do formy tak, aby pokrývalo dno i stěny. Dno propícháme vidličkou. Krok 3: Hrušky přepůlíme, vyjmeme jadřinec a spolu se sýrem nakrájíme na plátky. Krok 4: Plátky střídavě pokládáme na koláč šikmo za sebou. Povrch posypeme hrubě nasekanými ořechy, na ně rozložíme snítky tymiánu a pečeme při teplotě 200 °C asi 25 minut dozlatova. Krok 5: Ještě horký koláč jemně pokapeme medem.

TIP: Jak využít med v kuchyni

Zveřejněno 12. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28wX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s hermelínem a hruškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28wX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, sýr hermelín, hruška, ořechy, med, tymián

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu