Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák v těstíčku s nivou

Smažený květák je oblíbeným pokrmem, který potěší celou vaši rodinu. Vyzkoušejte květák obalit v těstíčku s výraznou nivou a usmažit. Klasické jídlo tak dostane úplně jinou, ale zároveň zajímavou chuť. Ke smaženému květáku neodmyslitelně patří vařené brambory a tatarská omáčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. Nivu nastrouháme. Krok 2: Uvařený květák scedíme, necháme okapat a vychladnout. Krok 3: Mezitím smícháme vejce, mléko, hladkou mouku a Podravku na husté, hladké těstíčko. Do něj nakonec vmícháme nastrouhanou nivu. Krok 4: Uvařený květák obalujeme v těstíčku, ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

TIP: Domácí tatarská omáčka snadno a rychle

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažený květák v těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBLp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažený květák v těstíčku s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkBLp

Marie

Suroviny:
květák, vejce, mléko, mouka hladká, sýr niva, podravka, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu