Smažená brokolice nebo květák v těstíčku s pivem

Dajda Kuchařka: Dajda

2 až 3 Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

500 g brokolice nebo květáku
2 vajíčka
125 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
1 dl piva
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák nebo brokolici uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Zchladlé a oschlé růžice namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Necháme odkapat na kuchyňském papíru.

  2. Těstíčko: našleháme všechny suroviny a poté opatrně vmícháme sníh. Těstíčko je husté, květák dobře obalí.

  3. Při smažení se vytvoří jakási „kobližka“, která se dobře osmaží ze všech stran. Způsob přípravy se hodí pro pohodlné hospodyně, které nerady obalují květák jako já.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 334 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená brokolice nebo květák v těstíčku s pivem

  • BronislavaP BronislavaP

    V těstíčku jsem smažila květák poprvé a dopadlo to na jedničku :yes: Jen jsem květák nepředvařovala, není to tak pracné a vyjde to nastejno ;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Květák byl moc dobrý:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smažená brokolice v těstíčku smažená brokolice karfiol v testicku recepty z brokolice květák recepty testicko s pivem na zampiony recepty z květáku recept na smazene brokolice brokolice smažená brokolice v těstíčku smažená brokolice bez tuku brokolice smažená v těstíčku těstíčko na smažen smazena květák smažené brokolice v těstíčku kvetak s polentou smažená brokolice v těstíčku