Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pečená rajčata

Čerstvá rajčata jsou nejlepší v létě. Uchovejte si i na zimu takovou chuť léta. Půlky rajčat stačí vyskládat na plech, potřít směsí česneku a koření a upéct. Upečená rajčata, napěchovaná do sklenice, pak budou vždy po ruce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 150 min

240 min (90 min příprava + 150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky je přibližně 15 skleniček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata rozkrojíme a vyrovnáme na dva plechy, vystlané pečicím papírem, řeznou stranou vzhůru. Troubu zapneme na 150 °C. Krok 2: Ostatní suroviny smícháme a směsí potřeme povrch rajčat. Krok 3: Pečeme nejdříve 30 minut na 150 °C a poté další 2 hodiny na 120 °C. Krok 4: Po dopečení je ještě horká plníme (lehce stlačujeme) do čistých vymytých a vysušených skleniček o objemu 250-300 ml. Rajčata plníme až po okraj sklenic. Po naplnění jím otřeme hrdla, uzavřeme čistými víčky a otočíme dnem vzhůru. Krok 5: Pro delší skladování ještě sterilujeme na 80 °C asi 10 minut.

Zveřejněno 14. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90KX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pečená rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L90KX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, česnek, ocet, olej olivový, cukr krystal, tymián sušený, sůl

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu