Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 40 min 2 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 středně velké cibule
1 mrkev
1-2 chilli papričky
1-2 pomeranče
2 KL strouhaného zázvoru (vrchovaté)
1 KL kurkumy (zarovnaná)
4 ks hřebíčku
2 PL nasekané celerové natě
sůl, pepř
kuřecí vývar
kousek másla
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátý olej dám na tenké proužky mrkev, na kolečka cibuli i chilli papričku, 2 plátky pomeranče na kraj pánve a orestuji dozlatova. Plátky pomeranče dám bokem (jsou na ozdobu, ale hlavně pustí chuť kůry a šťávu).

  2. Potom přidám na menší kostky nakrájená kuřecí prsa, orestuji, přidám oloupaný a nakrájený pomeranč zbavený blanek i pecek, strouhaný čerstvý zázvor, kurkumu, hřebíček, sůl, pepř a dle potřeby vývar. Nechám mírně probublávat do změknutí masa, také aby se rozvařil pomeranč, dle potřeby podlévám.

  3. Nechám odvařit do mírné hustoty, dochutím solí, pepřem, celerovou natí a na závěr vmíchám kousek dobře vychlazeného másla (zjemní a trochu i zahustí).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní pomerančové kuřecí na zázvoru