Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou

Tagliatelle se díky svému plochému tvaru výborně pojí s krémovými omáčkami. V tomto receptu se promíchají s voňavou směsí lesních hub, pancetty, česneku a smetany. I když jsou nenáročné na přípravu, jejich chuť působí velmi slavnostně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martianekk

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, nakrájíme na kostky a na troše másla je v pánvi osmažíme dozlatova. Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme. Pancettu nakrájíme na drobné kousky. Krok 3: Tagliatelle uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Krok 4: K houbám přidáme česnek a nakrájenou pancettu. Vše promícháme, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme tymián a necháme tekutinu zvolna vyvařit. Krok 5: Poté směs zalijeme smetanou a už jen krátce provaříme. Krok 6: Tagliatelle smícháme přímo v pánvi s houbovou omáčkou a ihned servírujeme.

TIP: Jak na domácí těstoviny

Zveřejněno 16. 10. 2025

Poznámka autorky martianekk

Používám chlazené těstoviny a vařím jen “na skus”. V omáčce dojdou a navážou ji na sebe.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWR3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADWR3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tagliatelle, houby čerstvé, pancetta, smetana na vaření, máslo, česnek, tymián, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu